Buscar

Páginas

ÇOCUKLARDA DAVRANIŞ PROBLEMLERİ VE NEDENLERİ

Davranış problemleri genellikle çocuğun iç çatışmalarından dolayı ortaya çıkmaktadır.Çocuğun sinirlilik, kaygı, heyecanlanma, ilgi görmeme, vb gibi durumlarda görülür.Çocuk içinde bulunduğu sıkıntıyı direk olarak ailesine aktaramadığı ,için karşılık olarak kendini bu şekilde ifade edebilir.Bende bir sıkıntı var benimle ilgilen bende bir bireyim diyemediğinden bu durumu davranışlarına yansıtarak aktarabilir.Bu durumda anne ve babalara büyük görev ler düşmektedir.Önemli olan çocuk büyütmek değil kendini iyi ifade eden, toplumla etkileşime girebilen, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirebilmek son derece önemlidir.
.
DAVRANIŞ PROBLEMLERİNİN NEDENLERİ
-Dikkat çekmek:Çocuk anne ve babasından yeterli sevgi ve ilgi alamadığında dikkat çekmek isteyecektir.
-Ebeveynlere karşı güç kazanma isteği
-İntikam alma isteği: Genellikle anne ve babası tarafından azarlanan, çocukları yokmuş gibi sayılan durumlarda kendini gösterir.alt kökenine baktığımızda aşırı baskıcı ve otoriter aile ortamlarında görüldüğü söylenebilir. 
-Yetersizlik:Çocuğun kendine güveninin az oluşu davranış problemlerine neden olur. Anne-babanın aşırı koruyucu, aşırı hoşgörülü olması, çocuğun çok üzerine titremesi sonucunda görülür.

UYUM DAVRANIŞ PROBLEMLERİNE BAKACAK OLURSAK;
Dışkı kaçırma, Alt ıslatma, Tırnak yeme, Tikler, Yangın çıkartma, Yalan söyleme, Parmak emme, Kekemelik, Çalma vb gibi nedenlerden dolayı olduğunu söyleyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder